NSO-s egyedi fejlesztések, amik benne vannak az NSO-s Core rendszerekben, amiket minden ügyfelünk megkap, aki minket választ - alapanyag rendelés

 

Alapanyagrendelés NSO

Vki nem szeretné használni a tervezési vagy igénylési munkalapot, akkor elegendő csak ezt a funkciót használnia, hogy kapjon információt arra vonatkozóan, hogy mit kell majd rendelnie.

Az Alapanyagrendelés NSO funkció segítségével tudja a program a rendszerben rögzített vevői igények alapján az azok teljesítéséhez szükséges beszerzési igényeket nyomon követni, előre jelezni. A funkció két szint kezelésére képes, azaz a beszerzendő cikk esetleges összetevőit is számba veszi.

A funkció elérhetősége: 

1.   Szerepkör főoldal/Beszerzés/Beszerzési rendelések menüpont menüszalagján a Folyamat/Alapanyag rendelés NSO menüpontban.



2.   Szerepkör főoldal/Beszerzés/Beszerzési rendelések menüpontban egy új vagy már meglévő beszerzési rendelés megnyitása után a menüszalagon a Folyamatok/ Alapanyag rendelés NSO menüpontban.


A menüpont elindítása után a program létrehozza a Beszerzési tervet. A táblázat cikkek szerint, heti bontásban tartalmazza a vevői igények kielégítéséhez szükséges cikkek mennyiségét, illetve a raktáron lévő készlet is megjelenítésre kerül.


A program a funkció használata során minden, a programban rögzített eladási ajánlatot, illetve eladási rendelést figyelembe vesz. Ennek alapvető feltétele, hogy az eladási ajánlatban/rendelésben:

Ø a Vevő mező értékkel rendelkezzen,

Ø a Kért leszállítási dátum értékkel rendelkezzen,

Ø az adott sor típusa cikk legyen,

Ø a cikkszám mező értékkel rendelkezzen.

A funkció az átfutási idő (a cikk feltöltéséhez szükséges idő) megadásával is kalkulál. Az átfutási időt az egyes cikkek kartonján lehet megadni a Feltöltés szekció, Átfutási idő kiszámítása mezőben dátum képlet formában (pl. 30 nap esetében 30N vagy 30D, a rendszerbeállítás alapján).

A Beszerzési terv elkészítésekor a program a cikknél megadott átfutási idővel is számol és ez alapján készíti el heti bontásban a Beszerzési tervet.

A Beszerzési terv működése igény szerint módosítható. A módosítások beállításához kattintson a keresőmezőbe és írja be a következőt: NSO Inventory Beállítások

A megjelenő ablakban az Alapanyag rendelés szekcióban két kapcsoló található:

1.     Szűrés raktárakra: itt határozhatja meg, hogy a program figyelembe vegye-e a kizárandó raktárakat az Alapanyagrendelés NSO funkció használata során.

2.     Kalkuláció készlet figyelembevételével: bekapcsolása után a program az Alapanyagrendelés NSO funkció használata során figyeli a készletet és azzal kalkulál a beszerzés terv elkészítésekor.



A kizárandó raktárakat előzetesen fel kell vinni a rendszerbe, amit a következőképpen tud megtenni:

1.   Kattintson a keresőmezőbe és írja be a következőt: Kizárandó raktárak NSO

2.   A menüszalagon válassza az Új funkciót egy új kizárandó raktár felviteléhez.

3.   A Termékkönyvelési csoport kód mezőben a legördülő menüből válassza ki a már korábban megadott termékkönyvelési csoportok közül a megfelelő értéket. A Termékkönyvelési csoport név mezőt a program automatikusan tölti.

4.   A Raktár kód mezőben a legördülő menüből válassza ki a már korábban rögzített raktárak közül a kizárandó raktár kódját, a Raktárnév mező értékét a program automatikusan tölti.

5.   A mezőről lépjen le, így a felvitt sor mentésre kerül.



Az itt megadott raktárak hozzárendelésre kerülnek az előbbiekben említett Szűrés raktárakra funkcióhoz.

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

BC 24 - változások a projektek kezelésében - összeállítás