BC 22 - új funkció - statisztikai főkönyvi modul

BC 22 - új funkció - statisztikai főkönyvi modul

 Üzleti igény:

"A cégek további statisztikai mutatók használatával jelentősen javíthatják a főkönyvi adatok elemzését. Statisztikai értékeket definiálhat, és külön főkönyvben rögzítheti, így elemezheti az adatokat."

A teljesen új modul keresésre:


Amint tudjuk, a főkönyvi tranzakciók könyvelésekor a Mennyiség mező önmagában nem ad sok adatot a tranzakciók statisztikájához és adatelemzéséhez. Gyakran több adatra van szükség a jelentések relevanciájának növeléséhez.

Például a Főkönyvi bejegyzések között szerepel a Mennyiség mező, amit személyre szabással adhatunk jeleníthetünk meg, de ez a legtöbb esetben 0, mert általában csak az összegre van szükség a főkönyvi adatok elemzésénél.


A statisztikai számlák javítják az elemzéseket, mivel lehetővé teszik számalapú statisztikai érték hozzáadását egy külön főkönyvhöz. 

Például érdemes lehet hozzáadni a következő információkat a jelentések értékeinek tisztázásához:

Négyzetméterek nagysága a kiadott épületekben a bérleti költségek nyomon követéséhez.

Teljes munkaidőben foglalkoztatottak száma.

Az ügyfeleknek adott marketingköltség.

Ezeket lehet regisztrálni egy új statisztikai naplóban. Első körben akkor nézzük meg magát a statisztikai számla kartonunkat:


A korábban látott "pivotos" elemzés itt is megtalálható lesz majd, illetve hozzá lehet adni természetesen dimenziókat is ezen kartonokhoz:


Maga a naplónk a "szokásos" napló képet mutatja nekünk:


A könyvelés gomb (Register) megnyomása után a tételek átkerülnek egy könyvelési tétel táblába, ahol van lehetőségünk a tétel visszavonására (könyvelésére):


Ami nagyon hasznos, hogy ezen adatokat meg tudjuk jeleníteni a főkönyvi kimutatásokba is!
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

BC 24 - változások a projektek kezelésében - összeállítás